De klantcontactstartup Watermelon Messenger neemt de Nederlandse chatbotontwikkelaar Ecreation over. Hiermee krijgt het bedrijf de beschikking over 75.000 geavanceerde chatbots. Deze data en kennis worden verwerkt in een nieuw product dat in augustus gelanceerd gaat worden.

Watermelon, dat begin dit jaar werd gepresenteerd door Alexander Wijninga en Charl Haas, neemt de algemeen directeur van Ecreation in dienst. Sjoerd van Dijk wordt in de rol van Chief Artificial Intelligence Officer verantwoordelijk voor een tienkoppig team van AI-ontwikkelaars en data scientists. Eerder ontwikkelde hij met zijn bedrijf de chatbots ALICE voor MSN Messenger en Sweetie 2.0 voor Terre des Hommes.

Overzicht en rust
Watermelon-oprichter Wijninga stelt: ‘Consumenten verwachten steeds meer direct een passend antwoord op hun vragen. Door de inzet van intelligente chatbots kunnen bedrijven dag en nacht klantenservice verlenen. Zo brengen wij het overzicht terug en rust in de tent, doordat klanten direct en zonder omhaal naar tevredenheid te woord worden gestaan.’

Ook stelt het bedrijf dat chatbots steeds beter autonoom vragen begrijpen en antwoorden geven. ‘Durf je het nog niet aan om met chatbot te werken, dan kun je een suggestiebot inzetten die medewerkers een voorzet geeft. Dit proces noemen wij controlled supervised learning. Van de antwoorden die de mens geeft, leert de chatbot. Totdat hij zelfstandig kan opereren’, aldus Sjoerd van Dijk.

Introman Corporate Finance was, als vaste adviseur van Watermelon Messenger, betrokken bij het gehele proces en heeft hierin geadviseerd.

Bron: CustomerFirst

Print Friendly