Style in Travel, de landenspecialist uit Alkmaar en client van Introman Corporate Finance, heeft per 21 juni Italië-specialist Fundadore Travels uit Amsterdam overgenomen. Volgens Otto-Mark Schaap, eigenaar van Style in Travel, waren beide partijen al geruime tijd in gesprek over een vergaande samenwerking. Dat leidt uiteindelijk tot een integratie van Fundadore Travels in Style in Travel.

Schaap heeft de afgelopen jaren vol ingezet op landenspecialisatie en biedt onder Style in Travel diverse labels. ‘Fundadore is het sterkste Italië-product op de Nederlandse markt en past één op één in ons concep’, zegt hij. ‘Intermezzo Travels, ons reeds bestaande Italië-label zal zelfstandig blijven voortbestaan. Girassol Vakanties en Mundicolor Vakanties zijn ook zeer sterke merken, vooral in de retail. Het concept is goed uitgedacht. Vooral ons fly-drive aanbod is het meest uitgebreide op de Nederlandse markt. Er is in de markt steeds meer behoefte aan maatwerk. Wij bieden dagelijks vertrek, flexibele reisduur en verrassende accommodaties. Dit is ook het concept van Fundadore en dat blijven we volgen.’

Groei
Henriette Korthals Altes, oprichter van Fundadore Travels, is blij dat Otto-Mark en Marjon Schaap het label willen voortzetten. ‘Mijn verwachting is dat Fundadore Travels door deze integratie verder zal groeien. We kunnen een groot synergie-voordeel halen, dat is voor alle partijen goed’, zegt Korthals Altes, die nauw aan het bedrijf verbonden blijft.

Door de integratie van Fundadore Travels in Style in Travel is het bedrijf op de bestemmingen Spanje, Portugal en Italië nu veruit de grootste niche-aanbieder. ‘Specialisatie betekent kennis van bestemming en product. Naast de genoemde bestemmingen biedt Style in Travel ook een compleet Marokko- en Ierland-product.’ Onlangs werd ook Dreamtravels, specialist op Amerika en Canada, gelanceerd. Bij Style in Travel werken nu 20 medewerkers. Schaap had als eigenaar van Instituut of Travel tot 2014 ook de leiding over Marco Polo Reizen, Senior Vakantie Plan, Academische Reizen, Voyage & Culture en Instituut voor Internationale excursies.

Bron: Travmagazine

Print Friendly