De TOSTRAMS Groep is dé leverancier van beleggingsinformatie en beleggingsadviezen gestoeld op basis van technische analyse (TA). De TOSTRAMS Groep, reeds opgericht in 1999 door Royce Tostrams, bestaat uit een team van ervaren technisch analisten. TOSTRAMS is marktleider op het gebied van betaalde TA beleggersinformatie voor particuliere beleggers via eigen kanalen en die van derden. De heer Tostrams is de grondlegger en peetvader van de technische analyse in Nederland.

Strategie IEX Group

De overname van TOSTRAMS Groep past in de strategie van IEX Group om zijn dienstverlening uit te breiden met betaalde content diensten. Binnen IEX Group zal het team van Tostrams samenwerken met het team van fundamentele analisten onder leiding van Nico Inberg. TOSTRAMS biedt premium content diensten voor particuliere beleggers in abonnementsvorm en is toonaangevend in haar segment. De heer Tostrams blijft zelf actief betrokken bij de operatie en zal het gezicht worden voor IEX op het gebied van technische analyse.

Peter van Sommeren, CEO IEX Group N.V.: “Wij zijn verheugd dat wij met de overname en samenwerking met Tostrams Groep én Royce Tostrams zelf een belangrijke stap hebben gezet in onze informatievoorziening over technische analyse naar onze leden.

Royce Tostrams, directeur TOSTRAMS Groep B.V.: ”Wij zijn blij dat de continuïteit, kennis en gedachtegoed worden voortgezet door IEX. Klanten van zowel TOSTRAMS als IEX zullen profiteren van een bredere dienstverlening op het gebied van technische en fundamentele Analyse.”

De overname wordt met terugwerkende kracht geëffectueerd per 1 januari 2017 en zal naar verwachting direct positief bijdragen aan de omzet en het resultaat van IEX Group. De integratie van de activiteiten gaat plaatsvinden in de tweede helft van 2017.

Introman Corporate Finance B.V. heeft verkoper, de heer Tostrams in het gehele verkoopproces, van het opstellen van een waardering, het opstellen van een informatiememorandum, het zoeken naar kandidaat kopers, het voeren van de onderhandelingen alsmede het opstellen van de contracten.

Bron: persbericht IEX.nl

Print Friendly